воскресенье, 15 августа 2010 г.

50 aastat Eesti moodi

Kaubamaja avas uue põneva ajaloohõngulise näituse "50 aastat Eesti moodi", mis on ühtlasi teine näitus 50. juubeliaasta näituste sarjast.


"Tallinna Kaubamaja on juba 50 aastat kujundanud Eesti inimese riietumismaitset – sellest ka idee tuua Tallinna ja Tartu Kaubamaja vaateakendele valik viimase 50 aasta moejoonistusi ning rõivatööstuse pärleid," sõnas Kaubamaja müügi- ja turundusdirektor Enn Parel.

Väljapaneku kontseptsiooni autoriks on Tallinna Kaubamaja väljapanekujuht Kertu Tiik. Kertu Tiigi sõnul oli näitust väga huvitav kokku seada, kuna rõivatrendide puhul on tihti palju äratundmisrõõmu ning kõik uus ja huvitav on sageli hoopis äraproovitud vana. "Näiteks 70ndail vallutasid platvormkingad moemaailma, sama trend oli 90ndate keskpaiku ning ka sel aastal võib moelavadel näha kõrgeid platvormjalatseid," rääkis Kertu Tiik. "Alati aga lisanduvad värsked nüansid, mis annavadki ajastule omapära."


Kaubamaja juubeliaasta projektijuht Lenno Vaitovski lisas, et moejoonised pärinevad tunnustatud eesti moedisaineritelt, kelleks on Katrin Kuldma, Livia Leškin, Anu Samarüütel, Tiina Talumees, Marju Tammik. Legendaarsetest Silueti-aegadest aga Saima Krik, Anu Stranberg, Mari Kanasaar ning Luule Heaposti. Noorema põlvkonna hulgast on esindatud Vassilissa Danavir, Karolin Kuusik, Kirill Safonov ja teised.

"Ootame kõiki uut näitust vaatama – kindlasti pakub see uusi ideid noortele moehuvilistele ning nostalgiahetki vanemale põlvkonnale," lausus Lenno Vaitovski. "Näitus on avatud ja nähtav ööpäevaringselt Tallinna ja Tartu Kaubamaja vaateakendel kuni 25. augustini. Eksponaadid on saadud enamasti TeistMoodi rõivalaenutusest, kuid kasutatud on ka erakogudest pärinevaid rõivaid ja aksessuaare. Samuti täname Eesti Kunstiakadeemia moedisaini osakonda."



info allikas: http://www.femme.ee/



 

Комментариев нет: